ZZP'er

Aansprakelijkheidsverzekering zzp kosten

ZZP'erBen jij een ZZP’er? En ben je afhankelijk van het uitvoeren van opdrachten? Dan is het prettig om je eens te verdiepen in de verschillende verzekeringen die er voor je bedrijf zijn. Want alhoewel je als ZZP’er een soort van medewerker bent, er zijn veel verschillende verzekeringen die je voor je bedrijf kunt afsluiten.

Uiteindelijk heb je namelijk gewoon een bedrijf. Veel zelfstandige kiezen ervoor om in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten vor hun werkzaamheden. De aansprakelijkheidsverzekering zzp kosten vallen namelijk behoorlijk mee en zijn ook nog eens op te voeren als bedrijfskosten, waardoor je dus een stuk minder belasting betaald.

Niet voor adviezen of beroepsfouten

Voor ondernemers is er soms nog wel eens een beetje verwarring over wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nu precies is. Ze denken dat daarmee alles is afgevangen. Dat is niet het geval. Er zijn namelijk verschillende zaken waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alleen voor schades die je maakt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het beschadigingen van bepaalde machines of iets in die richting. Als je een adviserend beroep hebt, of je maakt een beroepsfout dan is dat niet in die polis gedekt. Daar zijn overigens wel verzekeringen voor. Je moet dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor je werkzaamheden.

Sommige verzekeraars bieden een soort combinatie aan van deze 2 polissen. Soms ook nog in combinatie met andere soorten verzekeringen voor je bedrijf. Laat je goed adviseren op dit vlak en kies voor de polissen die bij je bedrijf passen. Je zult blij zijn dat je het hebt afgesloten als je het een keertje nodig hebt!

 

Share