Sim Only is voordelig en een goede keuze

Niemand wil natuurlijk teveel betalen voor zijn of haar abonnement. Er zijn dan ook veel mensen die eigenlijk best een flink bedrag per maand betalen voor hun huidige abonnement. Vaak gaat het dan om een abonnement inc. een nieuwe smartphone.

Alhoewel het prettig is dat op deze manier mensen die nieuwe telefoon toch kunnen betalen, zorgt het wel voor hogere abonnementsprijzen. De telefoon betaal je uiteindelijk gewoon zelf, met rente. Het is dan ook voor veel mensen interessant om eens te kijken naar een zogenaamd Sim only abonnement. Je krijgt daar geen abonnement bij, maar enkel een sim kaart. De telefoon zul je zelf moeten regelen. Je kunt je huidige telefoon ook nog even gebruiken, maar je betaald vaak wel een stuk minder per maand!

Overstappen op sim only

sim only telefoonAls je nu een abonnement hebt waar een telefoon bij zit, dan zal dit best een flink bedrag kosten. Sommige mensen betalen €60+ per maand voor een dergelijk abonnement. Als je vervolgens wat over je bundel gaat door meer te bellen of meer MB’s te verbruiken, zijn de kosten vaak ook een stuk hoger. Met sim only kun je gewoon een grotere bundel afsluiten, het is immers stukken goedkoper. Als je overstapt is het eigenlijk heel gemakkelijk, soms kun je ook gewoon bij je huidige provider blijven alhoewel een andere provider mogelijk veel goedkoper is. Je kunt ook gewoon je nummer blijven behouden in de meeste gevallen.

Zijn er ook nadelen?

Sommige mensen hebben graag altijd de nieuwste model smartphone in hun bezit. Alhoewel ook dat mogelijk is als je een sim only abonnement hebt, is er wel meer geld voor nodig. Je dient de telefoon dan namelijk zelf aan te schaffen als los toestel. Daarnaast zijn sommige sim only providers wat minder goed bereikbaar in het buitenland. Dit wordt overigens wel steeds beter, dus hier kun je ook bij het vergelijken rekening mee houden. Voor de rest zitten er eigenlijk alleen maar voordelen aan het afsluiten van een goedkoop sim only abonnement wat ons betreft!

Share